svištíme s větrem o závod

ROK 2016

Výroční zpráva  Divočáků    2016

Další rok utekl jako voda a je tady závěr sezóny a také hodnocení a shrnutí našeho jezdeckého klubu mototuristů.Zatím bylo organizováno 45 výletů po celé naší republice a dalších státech jako Německo,Rakousko,Polsko,Slovensko a Maďarsko.Mezi nejkrásnější výlety bych vyzdvihl desetidenní výlet do Tábora,Valašských Klobouků,přes Polsko do oblíbených slovenských Haligovců.kde také padl náš klubový rekord, nejdále od domova- vzdušnou čarou 525 km(salaš Stráňany)pak do maďarských lázní Bukfurdo, kde padl další, možná světový rekord v počtu ujetých kilometrů za den. V šesti lidech 462 km a pak přes České Velenice domů. Na druhé místo bych zařadil výlet tzv.tajňák po západočeských lázních Konstantinovy Lázně, Lázně Kynžvart, Mariánské Lázně a Karlovy Vary (welnes,dobrá jídla,tučné diškrece). Do třetice je to výlet Krušné hory- na pády prokletá Krásenská rozhledna, Bečov nad Teplou, Klínovec, sv.Kateřina,Cínovec,Komáří Výška, Ústí nad Labem a domů přes Roztoky.Další krásné výlety byly spíše dvoudenní nebo jednodenní a celkem bylo možno najet za celý rok skoro 7000 kmAbsolvovali jsme několik spanilých jízd, jako byly Nezvěstice, Žebrák,Roztoky,Praha(Mogaři)Rybník,Plzeň pivovar,a závodů rychlostních -Stod,Nezvěstice Rybník, a dovednostních-Vejprnice.

Zúčastnili jsme se i mnoho sportovních akcí a turnajů:

• Volejbal Žákavá 5.6 místo      nohejbal Rybník  4.místo     hokejbal Rybník       plochá dráha Rybník 1.místo
  •  Beach Štádlern 2. místo      přetahování lanem Rybník 1.místo      soutěž o nejlepší guláš Rybník 2.místo
  •  Kuželky 1.místo            bowling   Rybník       voda Berounka        tradiční ukončení sezony  a  Silvestr

Ani letos se nám nevyhnuly pády a karamboly. Nejtěžší pád z našeho klubu měl p. Špičník kdy se po vlastní chybě a dezorientaci vyboural a následně se proletěl vrtulníkem. Musím zmínit i těžkej pád na okruhu ploché dráhy ve Stodě, kdy při závodě dostal náš kamarád Standa Škarda ze stodského klubu infarkt a následně zemřel.Každý rok se náš klub Divočáků rozroste o další adepty tentokrát to jsou pan Kuba Klečka(malej Fána),Martin Lang(Mates),Petr Lang(Langusta) a někdo se odhlásí nebo odstěhuje Jan Gotli a tak aktuální počet je 39 členů.Zrekonstulovalo se zase pěknejch pár strojů na další výlety a začaly se nakupovat silnější stroje jako jsou Jawy 250 a 350 k zatím neurčenému vícedennímu výletu až do teplých krajin.V plánu ještě máme uspořádat dobročinnou akci tzv. čisté Vejprnice jako poděkování obecnímu úřadu za náklonnost a spolupráci